Rygbehandling

Vi behandler rygsmerter/ischiassmerter/bækkenskævhed.

Der opstår fx. rygsmerter/ bensmerter, når den bløde kerne indeni diskusskiven bevæger sig ud mod nerven. Så vil du oftest opleve smerter i lænden, men smerter i balde, ben eller i fod og tæer kan ligeledes forekomme. Dette skyldes oftest at trykket ved din rygsøjle bliver for stort, så nerven irriteres.

Smerterne kan komme pludseligt fx. ved et løft eller over tid fx. ved en uhensigtsmæssig bevægelse.

Vores erfaring er, at denne tilstand ofte opstår, hvis det fundament (bækkenet), som din rygsøjle hviler på, bliver yderligere belastet. Hvis bækkenet står skævt, vil rygsøjlen skulle kompensere for denne ubalance. Denne tilstand vil medføre et øget pres på rygsøjlen, som medfører, at du lettere låser i ryggen. Et skævt bækken medfører derfor ofte lavt siddende rygsmerter, der oftest trækker ud i den ene side og evt. fortsætter som gener/smerter i balden. Smerter, følelsesforstyrrelser eller uro i det ene ben ses hyppigt.

Bækkenskævhed kan give mange andre symptomer, så som øget træthed, hovedpine, samlejesmerter, smerter i knæled og hofteled, smerter i skulderregionen eller mellem skulderbladene mm. Dette skyldes igen, at din rygsøjle skal kompensere for ubalancen i fundamentet. Dette er trættende og smertefuldt.

Ud over altid at undersøge, om du skulle have et skævt fundament, så behandler vi ud fra de bedste og mest internationale og dansk anerkendte koncepter, fx. McKenzie konceptet og Mulligan konceptet. Vi mestrer foruden mange manuelle teknikker, som vil kunne bruges til at fjerne dine rygsmerter.

Ud over at behandle kan vi også hjælpe dig til selvhjælp. Du kan nemlig selv gøre rigtig meget for at få det bedre – eller blive dine rygsmerter kvit. Vi oplever hyppigt, at folk er rigtig glade for selv at kunne håndtere deres smerter - og ikke længere har brug for rygbehandling.