Inkontinens

v. Toko Matsumoto

Du er ikke alene….inkontinens rammer kvinder i alle aldre.

Hvis du har svært ved at holde tæt i følgende situationer, kan det være en god ide, at du opsøger hjælp, mens det stadig er muligt at hjælpe dig:

Ved…

  • Anstrengelse
  • Hosten eller nysen
  • Hoppen eller dansen
  • Motion

Du kan opleve, at der kommer nogle dråber under f.eks. ovennævnte aktiviteter – også uden, at du føler, at du skal tisse. Dette er den mest almindelige form for inkontinens – som du i så fald deler med tusindvis af andre kvinder.

En anden type inkontinens er stressinkontinens eller overaktiv blære. Denne form for inkontinens er mere almindeligt forekommende op i alderen. Du skal pludselig tisse helt uden varsel og vil have svært ved at nå på toilettet i tide. Det er helt almindeligt, at der her kommer lidt mere urin.

Der er forskellige årsager til inkontinens. Årsagen kan også ligge i mangel på hormonet østrogen.

Østrogenmængden falder med alderen. Dine slimhinder kan således blive mere modtagelige for infektion, hvilket også kan medføre, at du har sværere ved at holde på vandet.

Hvis du mener, at du har inkontinens, så få noget gjort ved det, inden problemet kommer til at fylde for meget i hverdagen. Der er hjælp at hente, så din inkontinens kan begrænses, eller endnu bedre - helt forsvinde. Bækkenbundstræning samt træning af f.eks. mavemuskler og andre muskler samt råd og vejledning kan være en løsning på dit problem.

Toko er en meget kompetent inkontinensterapeut. Hun arbejder med diagnostisering, behandling og

træning af bækkenbund og øvrige relevante muskler – om nødvendigt, kan Toko foretage en indvendig undersøgelse af bækkenbundens funktion. Dette kan også være en god hjælp, hvis du har svært ved at fornemme, om du kniber rigtigt.

Book en tid – mens du selv har muligheden for selv at ændre på dit problem.